Férfi kézilabda BL

Június 21-én dől el a Pick Szeged sorsa

  • MTI

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) végrehajtó bizottsága június 21-én dönt arról, hogy a Pick Szeged kap-e szabadkártyát a férfi Bajnokok Ligája selejtezőtornájára.

Az EHF szerdán közölte, hogy a címvédő HSV Hamburg - noha a Bundesligában szerzett ötödik helye nem jogosítaná fel erre - alanyi jogon részt vehet a szeptember 7-én és 8-án sorra kerülő négyes tornán. A fennmaradó három helyre a Tisza-parti együttes mellett a német Füchse Berlin, a dán Skjern, a francia Montpellier, a macedón Skopje, a lengyel Wisla Plock, a svájci Schaffhausen és a svéd Kristianstad jelentkezett. A magyar bajnok MKB Veszprém a BL főtábláján kezd, s bár a második helyezett Pick Szeged alapesetben az EHF Kupában indulhatna, a csongrádi klub benyújtotta jelentkezését a BL szabadkártyás selejtezős helyére.

Az EHF illetékes testülete ugyancsak kilenc nap múlva, a dániai Herningben sorra kerülő ülésén határoz arról, hogy az ÉTV-Érdi VSE kap-e a címvédő és magyar bajnok Győri Audi ETO KC, illetve itthoni ezüstérmes FTC-Rail Cargo Hungaria mellett indulási jogot a női BL-ben.