Ökölvívás

Szántó Öcsi bácsi felmondott a válogatottnak

Szántó Imre hivatalosan tudatta a Magyar Olimpiai Bizottsággal, valamint a Magyar Ökölvívó Szövetség elnökségével, hogy bizalomvesztés miatt szakít olimpiai ötödik, Eb-bronzérmes tanítványával, Harcsa Zoltánnal, s a jelenlegi sportági vezetés regnálása alatt befejezi a válogatottnál végzett munkáját is - számolt be a Magyar Nemzet keddi írásában.

Szántó Öcsi bácsi többet nem segíti sem a válogatott, sem pedig Harcsa felkészülését / Fotó: MTI

A korábban az olimpiai és világbajnok, Európa-bajnoki aranyérmes Kovács 'Kokó' Istvánt, Bedák Zsoltot és Bedák Pált valamint Káté Gyulát is trenírozó mesteredző saját bevallása szerint már egy ideje gondolkozott a felmondáson, de a nemrégiben befejeződött kontinenstornára való tekintettel egy ideig halogatta a bejelentést.

Szántó Imre - vagy ahogy egy ország ismeri, Szántó Öcsi bácsi - azután döntött a felmondás mellett, hogy véleménye szerint a szövetség vezetői aláásták tekintélyét. A szomorú alaphelyzetet Harcsa Zoltán fegyelmi vétsége, súlyosított körülményű autóbaleset-okozása teremtette meg, amikor a sportoló ittasan, jogosítvány nélkül egy idegen autóval karambolozott. Az eset után az Eb-3. Harcsára edzője szankcióként sportolói ösztöndíj-megvonást javasolt, ám a hazai szakszövetség elnöksége ezt nem hagyta jóvá.

Szántó Imre bejelentette azt is, hogy ezért a szövetség jelenlegi vezetésével, Csötönyi Sándor elnökkel sem tud tovább együtt dolgozni, edzői tevékenységét kizárólag kispesti klubjában folytatja tovább.