NFL

A Patriots mentette meg Tim Tebow karrierjét

  • MD

Tim Tebow kívánsága végül teljesült, és az NFL-ben folytathatja pályafutását, miután a New England Patriots kétéves szerződést kötött vele kedden.

Hétfőn még csak egy erős pletyka szinten mozgatta meg az amerikai futball világát a hír, hogy Tim Tebow-t a New England Patriots fogja leszerződtetni. Ez kedden már valósággá vált, miután a csapat bejelentette az igazolást.

Tebow-t még április végén menesztette a New York Jets, és másfél hónapon keresztül egy csapat sem jelentkezett a szolgálataiért. A napokban felmerült, hogy maga a játékos is lemondott már az NFL-es pályafutásának meghosszabbításáról, de ezt közeli források cáfoltak, míg a rivális Pittsburgh Steelers játékosai biztosak voltak benne, hogy ilyen tehetséggel lesz még jövője Tebow-nak az NFL gyepén.

Igazuk lett, bár az, hogy pont a New England Patriots lesz a megmentő, senki sem gondolta volna. Bár Bill Belichick korábban többször is dicsérte az irányítót, Tom Brady mögött Tebow-nak vajmi kevés esélye lett volna a kezdő pozíció elnyerésére. Márpedig Tebow interjúiban rendre leszögezte, hogy ő kezdőként akar játszani.

Tim Tebow a Jets riválisánál, a New England Patriotsnél folytatja

A szerződés így mindkét oldal részéről meglepő, de az valószínűsíthető, hogy a Patriots ezzel megmentette a 25 éves játékos pályafutását, akit egy amerikai csatorna fel akart kérni szakkommentátornak, amennyiben szezonkezdetig csapat nélkül maradt volna. Tebow-nak ezzel már nem kell törődnie, hanem a csapat mini táborában rögtön bizonyíthat új csapattársainak.

Tebow Ryan Mallett-tel fog megküzdeni a csereirányító szerepkörért. Tebow igazolását megelőzően a Patriots kitette Mike Kafka, a korábbi harmadik számú irányító szűrét a keretből.

A játékos szerződése két évre szól, a pontos összeget még egyelőre nem tudni, de Tebow nem kapott garantált fizetést, ami csak még inkább ösztökélheti majd őt a jobb teljesítményre.