Kanadai Nagydíj

Vettel világhódító és már-már négyszeres világbajnok - lapszemle

  • MTI

A nemzetközi sajtó elsősorban a címvédő német Sebastian Vettelnek, a Red Bull háromszoros világbajnokának hibátlan teljesítményét és győzelmét taglalta a vasárnapi Forma-1-es Kanadai Nagydíj másnapján.

Németország

Bild: "Vettel és a kanadai átok: négyszer állt már rajthoz Montrealban, s még egyszer sem nyert. Vasárnap végre minden összejött: fölényesen, az egész versenyt uralva győzött."

Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Sebastian Vettel megnyerte a Kanadai Nagydíjat. A címvédő nagyon fölényesen győzött Montrealban, riválisai pedig nem lehetnek biztosak abban, hogy mindent kihozott az autójából és saját magából."

Sebastian Vettel a Forma-1-es Kanadai Nagydíjon 2013-ban.

Olaszország

La Gazzetta dello Sport: "Sebastian Vettel fölényesen nyert és meghódította Montrealt, miközben Fernando Alonso is óriásit versenyzett. A spanyol megnyerte a Lewis Hamilton elleni csatát a második helyért, s ezzel elérte, hogy a lehető legkevesebb pontot veszítsen Vettellel szemben. A Ferrarinak jobb teljesítményt kell nyújtania az időmérőkön, ha nyomás alá akarja helyezni Vettelt."

Corriere dello Sport: "Grande Alonso! Micsoda előzés Hamiltonnal szemben. Vettel uralta a futamot és pályafutása során először nyert Kanadában."

Tuttosport: "Vettel harmadszor indulhatott a pole pozícióból Montrealban, de most először sikerült győzelemre váltania az első rajthelyet. Alonso nagyszerűen küzdött, s a Hamiltonnal megvívott kemény csata után másodikként ért célba Vettel mögött."

Spanyolország

El País: "Vettel újabb várat hódított meg: a német karrierje során először nyert Kanadában, az összetettben pedig jelentős mértékben növelte előnyét."

Marca: "Vettel megállíthatatlanul halad az újabb világbajnoki cím felé."

As: "Vettel élete formájában versenyez. A német szinte egyáltalán nem hibázik, autója pedig a versenyek végéig kiválóan működik. Vettel a vb-cím nagy esélyese. Alonso remek versenyzéssel felküzdötte magát a dobogó második fokára."

El Mundo Deportivo: "A Red Bull ott nyert, ahol korábban még sosem. Alonso szépen zárkózott fel, s négy helyet javítva második lett."

Nagy-Britannia

Daily Mail: "Sebastian Vettel túl van egy újabb mérföldkövön. A sorozatban negyedik vb-cím valószínűsége egyre nagyobb."

Guardian: "A világbajnok Sebastian Vettel Kanadában aratott könnyed győzelme nem azt jelenti, hogy a verseny nem volt szórakoztató, igaz, a futamot elhomályosította az egyik pályabíró halálos balesete."

The Telegraph: "Sebastian Vettel jól tudja, még korai arra gondolnia, hogy sorozatban negyedszer is világbajnok lesz."

Franciaország

Libération: "Vettel nyugodt sikere."

Le Parisien: "Vettel a felhők felett."

Ausztria

Kurier: "Vettel kitörölte a fehér foltot saját világtérképéről."

Der Standard: "A 25 éves Vettelnek gyerekjáték volt az első kanadai siker."

Svájc

Blick: "Vettel a negyedik vb-címe előtt - pofon a riválisoknak. Van-e valaki, aki meg tudja állítani Vettelt?"

Neue Zürcher Zeitung: "Saját magával versenyzett. Sebastian Vettel, a Red Bull háromszoros és címvédő bajnoka magabiztosan nyert Kanadában."