NBA

Andre Iguodala megtartása lesz a legnagyobb kihívás a Denvernek

  • MD

A Denver Nuggets elnöke, Josh Kroenke egy bajnokcsapat kulcsemberét látja Andre Iguodalában, azonban a játékos lehet, hogy nem bízik ennyire a denveri bajnoki reményekben, és távozik a városból.

A Denver Nuggetsnél gyökeres változások mentek végbe az elmúlt hetekben: előbb Masai Ujiri, az év vezetője hagyta el a csapatot, és költözött Torontóba, majd menesztették az év edzőjének megválasztott George Karlt. A masszív átalakulás csúcspontja az lenne, ha Andre Iguodala is elhagyná a süllyedő hajót.

Josh Kroenke, a Nuggets elnöke szerint azonban ez elképzelhetetlen.

"Nem azért hoztam Andre Iguodalát ide Denverbe, hogy csak egy évet játsszon itt, é ezt elmondtam neki is" - nyilatkozta Kroenke a napokban.

A Nuggets elnöke Iguodala köré bajnokesélyes csapatot építene

Iguodala jövő évi bére 16 millió dollár lenne, azonban a játékos dönthet úgy, hogy ebből nem kér, és inkább leteszteli a piacot. Tekintve, hogy a Denvernél az elmúlt években csínján bántak a pénzzel - Ujiri és Karl végzete is többek között ez lett - Iguodala távozása a felkínált összegen fog múlni, amiért mélyen a zsebbe kell majd nyúlnia Kroenkééknek.

Iguodala aranyérmet szerzett az amerikai válogatottal a londoni olimpián, majd az elmúlt idényben 13 pontot és 5.3 lepattanót átlagolt, viszont az is látható volt, hogy nehezen illeszkedett be új környezetébe. Ez is egy hátráltató tényező lehet a hosszabbításban.

"Úgy vélem, hogy ő egy fontos eleme egy bajnoki címre esélyes csapatnak. Csak néhány top játékos van az NBA-ben, és azok nem nőnek fákon. Úgy hiszem, hogy Andre hisz bennem. Olyan döntést fog hozni, ami neki a legjobb lesz ezen a nyáron. De ő is úgy tudja, hogy akárhogyan is döntsön, megpróbálom majd visszahozni Denverbe" - mondta Kroenke.

Azok után, hogy a csapat két építője, Karl és Ujiri már nincsenek a csapatnál, Iguodalát alaposan meg kell győzni arról, hogy Denverben egy bajnokesélyes alakulatot építenek. Főleg úgy, hogy még az előbb említett szakemberek utódairól sincsenek konkrétumok.