NHL

Távozik New Yorkból az Islanders kapitánya

  • Szabó András

Bár idén hosszú várakozás után végre sikerült bejutniuk a rájátszásba, mégis nagy veszteséget szenvedhet a New York Islanders. Nem fogadta el ugyanis az utolsó szerződéshosszabbítási ajánlatot Mark Streit, a csapat kapitánya, s így idén nyáron távozhat.

A 35 éves svájci hátvéd azok után döntött úgy, hogy nem kér többet az Islandersből, hogy a klub vezetői csak egy három szezonra szóló, évenkénti ötmillió dolláros szerződést kínáltak, miközben ő évi öt és fél millió zöldhasúra gondolt. A különbség miatt a klub vezetősége már nem is gondolkodik azon, hogy tarthatnák meg a remekül passzoló védőt; inkább csak várják július ötödikét, amikor lejár Streit kontraktusa.

A Montreal Canadiensből 2008-ban leigazolt bekk az elmúlt öv évben 20,5 millió dollárt keresett az Islandersnél, amelynek a 2011-12-es szezon óta a csapatkapitánya is volt. A Newsday szerint valószínű, hogy ezt a megtiszteltetést John Tavares, a gárda fiatal centere kapja meg a következő idényben; a 2009-ben az első helyen draftolt támadó remek évet zárt idén, s 51 pontjánál mindössze hárman értek el többet az egész ligában.