Utánpótlás

Sokkal könnyebbé tehettük volna a dolgunkat - Róth Antal

A Róth Antal vezette korosztályos válogatott Adorján Krisztián és Windecker József szép találataival 2-1-re nyert az albániai Durrësben, az Európa-bajnoki selejtezők pénteki nyitányán.

Róth Antal szövetségi edző örömmel látta, hogy csapata idegenben fordítja meg a mérkőzés eredményét, de a szakember kritikus volt az albánok elleni helyzetkihasználás kapcsán.

"Sokkal könnyebbé tehettük volna a dolgunkat, ha már az első félidőben, gól nélküli állásnál, de még inkább az egygólos előny birtokában belőttük volna a nagy helyzeteinket - mondta a szakember az MLSZ hivatalos honlapjának. - A szezon végeztével érezhető volt egyes helyzetekben a játékosokon a frissesség hiánya, ezért is kellett a meccs második félidejében új játékosokat a pályára küldenem. Más kérdés, hogy ez a helyzet a jövőnkre nézve jót is ígér, hiszen játékosaink azért fáradtak el némileg az idény végére, mert zömmel rendszeresen alkalmazzák első osztályú csapatok. A hosszú nyári szünet után a sikeres szereplésünk azon is múlik majd, hogy ez a pozitív tendencia folytatódik-e az új idényben is, hiszen akkor tudunk erős csapatot alkotni, ha az egyéniségek csapatukban hétről-hétre lehetőséget kapnak.