Roland Garros

Serena Williams megint gőzmozdony-üzemmódban játszott, Sarapovát is elütötte

Küzdelmes, összességében egyértelmű mérkőzésen Serena Williams nyerte a Marija Sarapova elleni döntőt a francia nyílt teniszbajnokság női egyes versenyének döntőjében.

Tizenöt korábbi mérkőzésükből kettőt tudott megnyerni Marija Sarapova, ráadásul mindkettőt még 2004-ben, így egyértelmű, hogy Serena Williams volt a favorit a döntő előtt. Ennek ellenére a Roland Garroson címvédő orosz kezdett jobban, amerikai ellenfele láthatóan nem tudott felpörögni a meccskezdésre.

Serena Williams a Roland Garros döntőjében Marija Sarapova ellen 2013-ban.

Sarapova így rögtön elvette a világelső adogatását, de 2:0 után el is bukta a sajátját. Szinte mindegyik játék nagyon szoros volt, mindkét játékosnak meg kellett küzdenie a pontokért a saját szervájánál. Jól fogadtak, a kemény returnökkel pedig a másik általában nem sokat tudott kezdeni. Így aztán sok volt a fogadópont, és a bréklabda is. Még egyszer oda-vissza adták egymásnak az előnyt az első szett közepén, a hajrá aztán a fizikailag látványosan erősebb Williamsnek sikerült jobban, így 51 perc után 6:4-gyel előnybe került.

Sarapova nagyot küzdött, de láthatóan felőrölték őt az amerikai kőkemény ütései, így hiába harcolt a második játszma elején, újra elveszítette az adogatását. 2:1 után Williams nagyon simán hozta semmire a szerváját, így komoly sansza volt arra, hogy gyakorlatilag eldöntse a meccset. A címvédő jól indította a következő adogatását, aztán komoly előny után mégis küzdenie kellett a pontért. Végül hozta a gémet, de látszott, hogy nem tudja irányítani a játékot.

Marija Sarapova a Serena Williams elleni Roland Garros-döntőben 2013-ban.

Az amerikai ennek megfelelően könnyedén került 4:2-es előnybe, majd másodszor sem tudta növelni a brékelőnyét, de adogatóként továbbra is parádézott. 5:3-nál is ugyanaz történt, ami az előző két Sarapova-adogatásnál: az orosz előnybe került, Williams visszajött, de nem tudott brékelni. Így aztán szerválnia kellett a mérkőzés megnyeréséért. Egyik adogatását elizgulta egy kicsit, de összességében újra leütötte ellenfelét a pályáról, így behúzta második szettet is.

Serena Williams így tizennegyedszer is legyőzte Marija Sarapovát, tizenhatodszor nyert Grand Slam-tornát, a Roland Garrost pedig tizenegy év után tudta másodszor megnyerni.

Roland Garros
női egyes, döntő
Serena Williams (amerikai, 1.)-Marija Sarapova (orosz, 2.) 6:4, 6:4