NBA

Nem vesz részt a drafton a horvát tehetség

  • MD

Egy tehetséggel kevesebb fog megjelenni a 2013-as NBA drafton, miután a horvátok üdvöskéje, Dario Saric úgy döntött, hogy idén még nem hajlandó részt venni az újonc börzén.

Dario Saric pályafutásának NBA-fejezete egy évvel minimum eltolódik. Az ifjú horvát tehetség ugyanis úgy döntött, hogy mégsem vesz részt az idei drafton, és inkább otthon marad Horvátországban, ahol a Cibona Zágráb együttesében játszik.

Saricot az egyik legjobb európai fiatalként tartják számon, és a 2013-as top 100-as listán a megfigyelők a 27. helyre rangsorolták őt. Ugyanakkor Saric mindenképp az első helyek valamelyikén szeretett volna elkelni, azonban egyik csapat sem tudta garantálni ezt a játékosnak. Saric nemrégiben írt alá egy négyéves szerződést a Cibonával, viszont a kontraktus minden egyes esztendejében van egy NBA-opció, tehát jövőre akár meg is vetheti lábát Észak-Amerikában.

Saric a 2012-es U-18-as Kosárlabda Európa Bajnokságon hívta fel magára a figyelmet, miután bezsebelte a torna MVP címét, és a horvátokat aranyéremig vezette. Korábban 2010-ben az U-16-os válogatottal is felért a csúcsra. A kritikusai szerint Saric nagy tehetség, azonban a dobó technikáját még fejlesztenie kell annak érdekében, hogy a jövőben teljesüljön a vágya és a top helyek valamelyikén kiválasszák őt.