Serie A

Mazzarri, az Inter új parancsnoka - lapszemle

  • Bodnár Gergő

„Mazzarri: quicomandoio” vagyis „Mazzarri: itt én parancsolok” címmel, két oldalas interjú jelent meg a La Gazzetta dello Sport pénteki számában az Inter új vezetőedzőjével. A Napolival idén a második helyig jutó szakember elárulta, csak fiatalokkal nem lesz sikeres a milánói csapat, az igazán komoly eredményekhez a tapasztalt játékosokra is szükség lesz. Mazzarri kijelentette, biztosan érkeznek új labdarúgók a keretbe, de konkrét nevekkel nem szolgált. Ami egyértelmű, az Inter nemrég kinevezett szakvezetője a Nápolyban már jól megszokott 7 fős stábbal dolgozik tovább, a Stramaccioni-féle „csapatból” csak Baresi és Cordoba maradt a klubnál.

MazzarriAz én felfogásom szerint a csapat a legfontosabb. Az egyéni érdekeket háttérbe kell szorítani, különben nem jönnek az eredmények. Ha az Internél valaki nem hajlandó beállni a sorba, valószínűleg nem fog sok lehetőséget kapni. De nem ítélkezem előre, úgy is okosabb leszek az egyéni elbeszélgetések után. A keret valamennyi tagjával le fogok ülni szemtől szembe, aztán minden egyes csapattag részvételével is tartunk egy közös konzultációt” - kezdte a Gazzettának adott interjúját Mazzarri. A livornói származású edző - aki 2004-ben feljuttatta szülővárosa csapatát a Serie A-ba - négy év után köszönt el a Napolitól, és fogadta el az európai kupaszereplést biztosító helyekről lecsúszó Inter ajánlatát. Mint mondja, Nápolyban elfogyott a motiváció. „De Laurentiis úr talán kissé keményen fogalmazott. Én azért nem beszélnék árulásról. Lejárt a megállapodásom, és nem hosszabbítottam. Ennyi történt. Egyszerűen csak új kihívásokat kerestem. A váltás lehetősége már az évad elején megfogalmazódott bennem”.

A csalódást keltő 9. hely után adja magát a kérdés, milyen erős csapattal számolhatnak az Inter szurkolói? „Az átigazolási piacról két emberrel vagyok hajlandó beszélni: Brancával és Ausilióval. Ez az ő szakterületük. Neveket a sajtónak még nem mondok. Annyit persze elárulhatok, hogy lenne olyan játékos, akit szívesen elhoznék a Napolitól” - mondta Mazzarri, aki a sajtótájékoztatón kézzel írt jegyzeteiből idézett. „Cassanóval remek a viszonyom. De ahol eddig pályafutásom során megfordultam, mindenkivel korrekt kapcsolatot ápoltam. Legutóbb amikor még vendégként érkeztem a San Siróba, Antonio meccs közben odajött a kispadunkhoz, és külön köszöntött. A keret kialakításáról is megvannak az elképzeléseim. Egy valamit biztosan tudok, csak fiatalokkal nem leszünk sikeresek. Ha a bajnoki címet tűzzük ki célként, akkor tapasztalt labdarúgók is kellenek. Olyan játékosok, akik képesek meccseket nyerni” - nyilatkozta az olasz sajtóban általában csak WM-ként szereplő Walter Mazzarri.

Az Inter új edzőjéről azt tartják, akit a szárnyai alá vesz, az újjászületik. Jó példa erre a Regginánál töltött időszak, amikor Nicola Amoruso 17bajnoki gólig jutott a 2006-2007-esidényben. Az új edző kinevezésének köszönhetően biztosított az Inter fiataljainak fejlődése is. „Itt van a csapatunkban Kovacic. Őt egy nagyon érdekes játékosnak tartom. De senkiről nem szeretnék semmit mondani, ameddig nem edzettem. Egy valami biztos. Azért jöttem ide, hogy jól szerepeljünk. A Mourinhós párhuzamnál maradva: az a célunk, hogy olyan jók legyünk, mint a Bajnokok Ligáját nyerő csapat”.

Bátor kijelentés. De ha valaki, akkor Walter Mazzarri sikeres lehet az (új) Interrel.