Kanadai Nagydíj

Ma minden összeállt, de száraz időben nem való az autónk a harmadik helyre - Bottas

Sebastian Vettel az első, Lewis Hamilton a második, Valtteri Bottas pedig a harmadik helyen végzett a Forma-1-es Kanadai Nagydíj időmérő edzésén.

A legnagyobb meglepetés természetesen a Williams fiatal versenyzőjének, Valtteri Bottasnak a második soros helyezése, a finn pilóta ennek megfelelően boldogan nyilatkozott az időmérő után: "Nagyon sokat jelent ez az eredmény számunkra. Eddig hat nehéz versenyen vagyunk túl, úgyhogy ez nagy lökést adhat a csapatnak. Ma aztán tényleg minden összeállt. De őszintén szólva száraz körülmények között az autónk még nem való a harmadik helyre. Mindig esőben bízunk, mert olyankor van esélyünk jobb eredményre. Ha vasárnap száraz idő lesz, nehéz dolgom lesz."

Valtteri Bottas, Sebastian Vettel és Lewis Hamilton a Forma-1-es Kanadai Nagydíj időmérő edzésén 2013-ban.

A címvédő és a vb-pontversenyt vezető Sebastian Vettel az állandóan változó esős körülményekre panaszkodott: "Nagyon nehéz volt ma, mert sosem tudhattuk, hogy a következő körben milyen lesz a helyzet. Az utolsó szakaszban kétszer akartunk kimenni, és reméltük, hogy a második próbálkozásban gyorsabbak lehetünk, mivel új gumikat tettünk fel. De újra esni kezdett, a pálya pedig túl nedves lett a harmadik szektorban. Mindenki javított az első kettőben a végén, de az utolsó két kanyar miatt végül senki nem tudott gyorsabb lenni. Engem persze nem zavart, de ebből is látszik, hogy mennyire nehéz dolgunk volt."

A vasárnap második helyről induló Lewis Hamilton egy kicsit csalódottnak tűnt a kvalifikáció után: "Elég jó kört mentem a végén - szerintem 6-7 tizeddel jobban álltam, mint Sebastian -, de aztán egy kicsit szélesen vettem egy kanyart. Nem tudom, hogy megtarthattam-e volna az előnyt, de elég lett volna egyetlen tized is. Szóval ez egy kicsit balszerencsés volt, de még mindig örülök, hogy képviselhetem itt a csapatot."

A vasárnap 20 órakor kezdődő futamról élő szöveges közvetítést olvashattok a hatharom.com-on!