Internazionale

Jó döntés volt Mazzarri kinevezése - Djorkaeff

  • Szabó András

A Monaco után másik egykori csapatát, az olasz Internazionalét is védelmébe vette Youri Djorkaeff. Az örmény származású egykori világklasszis francia labdarúgó szerint jól döntött Massimo Moratti, amikor a Napoli sikerkovácsának szavazott bizalmat az Inter kispadján.

Igen, szerintem ez egy jó döntés volt. Valamit változtatniuk kellett, mert ez a szezon elég tragikus volt az Internek” – kezdte a pályafutása során három évet Milánó kék-fekete klubjában is lehúzó Djorkaeff. „Ha pedig valamit meg kell változtatni, akkor az új edző az első, aki új szellemet is hozhat a csapathoz. Ritka az Internek az, hogy a kilencedik helyen végezzen, de néha a középmezőnyben is kell végezned ahhoz, hogy valami erőset építhess rá. Talán pont erre volt szüksége az Internek; most egy erős csapatot kell építeniük, és a következő idénytől kezdve megint csak a bajnokság megnyerésére összpontosíthatnak.

Djorkaeff szerint azonban nem biztos, hogy az európai kupából való kimaradás jó hatással lesz az együttes hazai szereplésére. „Ha nem készültél fel, akkor mindegy, hogy nagy- vagy kiscsapat ellen játszol-e, a mai futballban már nincs különbség, mindenki ellen erősnek kell lenned. Az Inter pedig lehet, hogy jobban fog koncentrálni a bajnokságra, de nem csak a Juvét és a Milant, hanem a többi csapatot is le kell győzniük ahhoz, hogy bármit is nyerjenek jövőre.

Az 1998-ban világbajnokságot, 2000-ben pedig Európa-bajnokságot nyerő egykori középpályás szerint nemcsak egykori csapatának, hanem az olasz futball egészének sok hibája van, ami miatt alulteljesítettek csapataik Európában. „Nem tudom, hogy mit csinálnak az utánpótlásban most, de ez csak az egyik probléma az olasz futballban. Meg kéne nézniük, hogy mit tettek a németek öt évvel ezelőtt, és újjáépíteni a válogatottat, a klubokat és a stadionokat. Egész Olaszországban a legfontosabb a stadionok kérdése, mert pocsék állapotban van az összes. Az, hogy bárki is beteszi a lábát azokba a stadionokba, amik mostanában vannak, az egyszerűen egy rémálom.