Roland Garros

Fantasztikus vagyok - Serena Williams

A világelső Serena Williams nyerte a francia nyílt teniszbajnokság női egyesének döntőjét a címvédő Marija Sarapova ellen. A két játékos így értékelt a finálé után.

Az egész tornán franciául nyilatkozó Williams ezúttal is a házigazdák nyelvén szólalt meg. Igaz, vagy nem akar túl szerény maradni vagy csak elvétette a dolgot, mert így kezdte: "Fantasztikus vagyok." Lehet, hogy azt akarta mondani, hogy "Ez fantasztikus."

Serena Williams a Roland Garros trófeájával 2013-ban.

A folytatásban aztán már nem volt gondja: "Úgy érzem magam, mintha Párizsi lennék. Nagyon ideges voltam, és most nagyon boldog vagyok, hogy nyertem. 10 éves koromban volt egy álmom arról, hogy nyerek itt és franciául szólok a közönséghez. Nagyon köszönöm a támogatásotokat."

Sarapova veresége után is viszonylag boldogan nyilatkozott: "Remek tornám volt, de egy nagyszerű bajnokba futottam ma bele. Úgy éreztem, hogy itt a helyem, nagyon küzdöttem is, de ez nem volt elég. De nem sok mindent bánok az életben. Sőt, igyekszem semmit sem sajnálni. Nehéz lenne úgy élni, ha azon gondolkoznék, hogy mit nem csináltam jól életem egyes pillanataiban. Tovább kell lépni."

Williams két játszmában, 6:4, 6:4-re nyerte a szombati döntőt, ezzel másodszor szerezte meg a Roland Garros trófeáját, és összesen 16. Grand Slam-győzelmét aratta.