NBA

Dirk Nowitzki beáldozná fizetését az erősítés érdekében

  • MD

Dirk Nowitzki újra bajnokesélyes csapatot akar látni maga körül a Dallas Mavericksnél, és ennek érdekében hajlandó lenne lemondani fizetése egy nagy részéről, hogy abból a csapat neves szabadügynököket szerezhessen meg.

Dirk Nowitzki, a Dallas Mavericks német sztárja az alapszakasz vége óta kampányol azért, hogy a csapat leigazolja Dwight Howardot és Chris Pault a szabadügynök-piacról. Ennek érdekében Nowitzki még abba is belemenne, hogy jelentősen megtizedeljék a fizetését a következő szerződésében.

Dirk Nowitzki sztárokat akar látni Dallasban, ennek érdekében pedig lemondana némi pénzről

A német óriás egy helyi rádióműsorban azt mondta, hogy két-három éves hosszabbításban gondolkozik, de legfőképpen abban, hogy a fizetésének spórolásával a csapat képes lesz több nagy sztárt is magához csábítani a szabadügynök-piacról, amivel ismét ütőképesek lehetnének.

A Dallasnak már idén nyáron is rengeteg helye lesz a fizetési sapkában, és talán a többi szabadügynöknek is imponáló lesz, ha Nowitzki a javukra lemond a zöldhasúakról. A Dallas az eddigi pletykák szerint megcélozza majd Howardot és Pault is, bár egyik játékosnál sem a Mavericks tűnik befutónak. Mindenesetre ha idén nem is, jövőre nagyot dobbanthat a Dallas, amikor is többek között olyan nevek válhatnak szabadügynökké, mint Luol Deng, Andre Iguodala vagy Danny Granger.