NHL

A Rangers jár a legjobban a Penguins kiesésével?

  • MD

A Pittsburgh Penguins sima négy meccsen esett ki a keleti főcsoportdöntőben, ami után felerősödtek azok a találgatások, miszerint a Pingvinek kiteszik Dan Bylsma vezetőedző szűrét. Ha így is történne, akkor a 42 éves szakember nem maradna sokáig munka nélkül, ugyanis a New York Rangers kivetné rá csápjait.

A Pittsburgh Penguins és Dan Bylsma vezetőedző kapcsolata bimbódzóan kezdődött 2009-ben, amikor a Pingvinek megnyerték a Stanley-kupát, de azóta sorozatban negyedszer is csalódást okozott a csapat a szurkolóinak. A mostani playoff-búcsú főleg annak tudatában lehetett fájó, hogy a világ legjobb csatáraival felálló Penguins csupán két gólra volt képes a négymérkőzéses söprés során.

Dan Bylsma viheti el a balhét Pittsburghben

Ray Shero általános igazgató leszögezte, hogy nem áll szándékában megválni a vezetőedzőtől, ugyanakkor ha a csapat elnöke, a legendás Mario Lemieux úgy látja, hogy megérett az edzői stáb egy változtatásra, akkor Sherónak fejet kell hajtania.

A hírek szerint ennek a New York Rangers örülne a leginkább, mivel a Rangersnél nagyra tartják Bylsma munkásságát. Bár a Boston ellen csődöt mondott a támadó alakzat, az elmúlt két idényben a Penguins vezette a ligát lőtt gólok tekintetében, míg a Rangers a dollármilliókért igazolt szupersztárok - Brad Richards, Marian Gaborik, valamint csere útján Rick Nash - nem váltották be John Tortorella kezei alatt a reményeket.

Tortorella a Rangers kiesését követően munka nélkül találta magát, azóta pedig a csapat már tárgyalt Alain Vigneault-val, valamint a Toronto Marlies vezetőedzőjével, Dallas Eakinsszel is. A Parkőrök még Lindy Ruffot is szeretnék meghallgatni, és ha úgy adódik, akkor Ray Sherótól is engedélyt kérnek, hogy Bylsmával is leülhessenek tárgyalni.