NHL

A Devils hosszabbított orosz centerével

  • MD

A New Jersey Devils egyéves szerződést kötött Andrej Loktyionovval, akit szezon közben a címvédő Los Angeles Kingstől szerzett meg.

Andrej Loktyionov és a New Jersey Devils egyéves hosszabbítást kötöttek, így az orosz csatár egyelőre nem tér haza Oroszországba. Amikor a Devils megszerezte a Los Angeles Kingsből a játékost, a Kings általános igazgatója, Dean Lombardi kifejtette félelmét, miszerint Loktyionov a következő idényt már a hazájában fogja megkezdeni.

Igor Larionov, a játékos ügynöke szerint a képviseltjének meg sem fordult a fejében a hazatérés. Loktyionov február elején került a Devilshez, ahol 28 meccsen 12 pontot jegyzett, nyolc gól és négy assziszt lebontásban.

"Már rögtön az elején láttuk, hogy tud játszani, remek akciókat készít elő. A végére leeresztett egy picit, de ettől még rengeteg lehetőség van benne. Ő egy igazi karakter. Imádja a játékot, folyton mosolyog, és szeret itt játszani" - nyilatkozta róla Lou Lamoriello, a Devils általános igazgatója, aki viszont a Devils többi szabadügynökéről - David Clarkson, Patrik Elias, Dainius Zubrus, Marek Zidlicky - konkrétumot nem tudott mondani.

A Devils lesz az idei draft házigazdája is egyben, úgyhogy Lamoriello idejét a tárgyalások mellett az újoncbörzére való felkészülés is felemészti.