NHL

Lábát adta a győzelemért a Bruins csatára

  • MD

A Boston Bruins elvesztette az idényre Gregory Campbellt, aki a keleti főcsoportdöntő harmadik mérkőzésén szenvedett szárkapocstörést a jobb lábában, miután emberhátrányban blokkolta Jevgenyij Malkin lövését. Campbell helyén Kaspars Daugavins fog játszani a negyedik meccsen.

A hoki játékosokról eddig is sokan tudták, hogy milyen önfeláldozóak tudnak lenni, és Gregory Campbell, a Boston Bruins játékosa megmutatta, hogy ezt szó szerint kell érteni. Campbell a Penguins elleni párharc harmadik mérkőzésén emberhátrányban csúszott be Jevgenyij Malkin lövésébe, és már a blokk pillanatában látni lehetett, hogy a lövés kárt tett a védekező játékosban.

Campbell nehezen tápászkodott fel, majd maradék lélekjelenlétével még igyekezett megakasztani a Pittsburgh emberelőnyös játékát, sikerrel. A Bruins kivédekezte a hátrányt, majd Campbell levonult a jégről, sok pacsi és vállveregetés, no meg fájdalom közepette. Campbellről azóta kiderült, hogy szárkapocstörést szenvedett.

Gregory Campbell feláldozta az idényét a Bruins-siker érdekében

"Az ellenfél játékosa előtt megnyílt a lövő sáv, de Campbell feláldozta a testét, és ez nagyszerű volt. Természetesen rossz, hogy megsérült. Rengeteg lövést blokkolt, és most még egyet hárított a csapatért, amiért mi nagyon meg akartuk nyerni ezt a mérkőzést neki" - nyilatkozta csapattársa, Tuukka Rask, aki 45 lövést hárított a dupla hosszabbításba torkolló mérkőzésen.

A vezetőedző, Claude Julien sem mehetett el szó nélkül Campbell hősiessége mellett.

"Nagy bátorságra vall, hogy kinn maradt a jégen, és megpróbált még játszani. Nyilvánvaló volt, hogy egy komoly sérülést szenvedett, de ő egy ilyen típusú játékos, és ez nem lep meg sem engem, sem a csapattársait."

A csapattársak és Julien mester egyöntetű véleménye, hogy hiányozni fog Campbell a továbbiakban, de a múltban már számtalan csapat megmutatta, hogy milyen erőt tudnak meríteni egy-egy bajtársuk kieséséből. A negyedik mérkőzésen Campbell helyén Kaspars -Daugavins fog szerepelni.