Biatlon

Ha nincs az őrangyalom, akár tolószékbe is kerülhettem volna

  • VNA

Akár a pályafutása is kettétörhetett volna egy norvégiai kerékpáros balesetben Miriam Gössnernek, a németek kétszeres biatlon világbajnokának.

Először állt a nyilvánosság elé májusi kerékpáros balesete óta a németek kétszeres világbajnok biatlonosa, Miriam Gössner. A norvégiai mountainbike túra során bukó és négy csigolyáját eltörő versenyző kapcsán pár hete egykori versenyzőtársa, Magdalena Neuener nyilatkozott, aki elmondta, hogy a baleset könnyen végzetes is lehetett volna, amely után Gössner közel került a lebénuláshoz is. Ezt maga Gössner akkor még nem erősítette meg, egészen mostanáig. "Sokkal rosszabbul is alakulhatott volna a dolog, könnyen a tolószékben végezhettem volna. Nagyon sok védőangyalom volt most odafent" - nyilatkozta a Münchner Merkur című lapnak a mosolygós német sílövő.

A bukás és az elszenvedett sérülések következtében viszont alaposan megváltozott Gössner nyári felkészülése is, az általa tervezett hat hetes edzés nélküli időszak alaposan kitolódik és még nem lehet tudni, hogy mikorra fogja ledolgozni az edzésbeli lemaradást. "Augusztusban kezdhetem el a könnyed futásokat és talán már a sírolleres edzéseket is. Most az a célom,hogy novemberben már a csapattal együtt tudjak készülni. Ha versenyeken csak decemberben indulhatok, az sem baj, de legvégső esetben januárban már szeretnék versenyezni" - beszélt a jövőről Gössner, aki természetesen "kollégáihoz" hasonlóan a februári szocsi téli olimpiára készül. "Most csak az olimpia számít ebben a szezonban, addig pedig bőven van még idő. Minden esélyem megvan, hogy addig visszanyerjem a formámat" - adott szurkolóinak megnyugtató zárszót Gössner.