Spanyol foci

Del Bosque panasza, nincs igazi középcsatára

Vicente del Bosque, a spanyol labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint egy igazi középcsatár hiányzik együtteséből.

Del Bosque

A spanyol válogatott a tavalyi Európa-bajnokságon többször is igazi csatár nélkül lépett pályára. Az olaszok elleni első csoportmeccsen például David Silva, Fabregas és Iniesta alkotta a támadóvonalat, mögöttük pedig Xavi, Busquets valamint Xabi Alonso helyezkedett el. Vicente del Bosque szövetségi kapitány számos kritikát kapott az Eb elején, de végül a spanyol válogatott ebben a furcsa hadrendben is megnyerte a viadalt. A bajszos mester most "vallomást" tett, egy vérbeli középcsatárt hiányol a válogatottból.

"Ez a mi hibánk, de egész egyszerűen még nem találtunk olyan középcsatárt, akit szeretnénk - mondta Del Bosque egy interjú során, amit a közelgő Konföderációs Kupa kapcsán készítettek vele. - Negredo, Torres, Soldado és Villa minden lehetőséget megkaptak, de nem voltak meggyőzőek. Bárcsak lenne egy megfelelő középcsatárunk."

Spanyolország megnyerte az utóbbi két Európa-bajnokságot és címvédőként utazik a jövő évi vb-re. Mit mondana Del Bosque, ha az elmúlt öt évben nem verték volna végig a világot?

A spanyol keret
Kapusok: Iker Casillas (Real Madrid), Víctor Valdés (Barcelona), Pepe Reina (Liverpool)
Védők: Álvaro Arbeloa (Real Madrid), César Azpilicueta (Chelsea), Gerard Piqué (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Raúl Albiol (Real Madrid), Nacho Monreal (Arsenal), Jordi Alba (Barcelona)
Középpályások: Sergio Busquets (Barcelona), Javi Martínez (Bayern München), Xavi (Barcelona), Santi Cazorla (Arsenal), Andrés Iniesta (Barcelona), Jesús Navas (Sevilla), David Silva (Manchester City), Juan Mata (Chelsea)
Támadók: Pedro (Barcelona), Cesc Fabregas (Barcelona), David Villa (Barcelona), Fernando Torres (Chelsea), Roberto Soldado (Valencia)