Edzősors

Ancelotti besegít, kivásárolná magát párizsi szerződéséből

Amint arról az elmúlt napokban beszámoltunk, a Real Madrid tovább munkálkodik azon, hogy minél előbb bejelenthesse Carlo Ancelotti érkezését. A cél az, hogy a spanyolok még a héten egyezségre jussanak a Paris Saint-Germainnel, hétfőn pedig sor kerüljön a hivatalos bemutatásra. Ugyanakkor a tárgyalások során továbbra is fennállnak olyan kérdések, melyek késleltetik az ügy lezárását.

Carlo Ancelotti meglepné magát születésnapjára egy madridi szerződéssel - Fotó: PSG.fr

A hétfői dátum több szempontból is különleges lehet az olasz szakembernek, aki a nemrég véget ért szezonban bajnoki címig és Bajnokok Ligája-negyeddöntőig vezette a párizsiakat: 54. születésnapján teljesülhetne álma, az, hogy a Real Madrid trénere legyen.

A legújabb lépést nem a spanyol klub tette meg, hanem maga Ancelotti, aki a 2014 júniusáig érvényes szerződésében foglalt kivásárlási ár felét, azaz kétmillió eurót saját zsebből fizetne ki a PSG-nek. Noha a blancók szurkolói közül sokan úgy vélekednek, a klubvezetők ingyen is keríthetnének megfelelő vezetőedzőt, Florentino Pérezék hozzászokhattak ahhoz, hogy fizetniük kell. Korábban így tettek Manuel Pellegrini és José Mourinho érkezésekor is. Ebben az esetben a L'Équipe csütörtöki információi szerint 4 millió eurót lehet a teljes összeg.

A hír azért is érdekes, mert a vita aligha azon a kétmillió eurón megy, ami egy Real Madrid szintű klub költségvetéséhez mérve nevetségesen alacsony összeg. Ha mégis, akkor majd Ancelotti megoldja?