Utánpótlás

U19-ben az MTK-é az aranyérem, U17-ben a Honvéd lehet a befutó

A két kiemelt utánpótlás bajnokság egyikében, az U19-es korosztályban szerdán eldőlt a bajnoki cím sorsa, miután az MTK Budapest 6-1-re győzött a Kecskeméti Labdarúgó Akadémia ellen. Az U17-es korosztályban még nyílt a verseny, ugyanakkor a Honvéd-Magyar Futball Akadémia sorsa a saját kezében van, ha szombaton győz az MTK ellen, az Illés Akadémia már nem tudja megelőzni.

Az U19-es bajnokságban Tamási Zsolt csapata végig komoly versenyfutásban volt a Honvéddal, ám az utolsó forduló előtt ötpontos előnyre tett szert a kispestiekkel szemben. Érdekesség, hogy a zárókörben a két fővárosi rivális éppen egymás ellen mérkőzik a Bozsik Stadionban, igaz, a presztízsen kívül komolyabb tétje már nem lesz az összecsapásnak.

Az U17-es pontvadászatban egy fordulóval a befejezés előtt a Honvéd-MFA egy ponttal előzi meg a szombathelyi Illés Akadémiát, vagyis a szombati mérkőzések tartogathatnak érdekességeket. Ha a XIX. kerületiek legyőzik az MTK-t, övék a bajnoki cím, ám egy esetleges kispesti pontvesztés esetén a Kecskeméten pályára lépő vasiak kerülhetnek nyeregbe.

Mint ismeretes, a Magyar Labdarúgó Szövetség a 2013/2014-es szezonra átszervezi az utánpótlás-bajnokságok rendszerét. Az U19-es pontvadászat megszűnik, helyette U21-es bajnokság indul, melyben az 1993. január 1. és 1997. december 31. között született labdarúgók léphetnek pályára. Az U21-es bajnokság mellett U18-as, U17-es és U16-os pontvadászatok indulnak az ifjúsági korosztályban a következő idényben.