Ligue 1

Súlyos autóbalesete után kómában a Nice középpályása

Súlyos autóbalesetet szenvedett a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság legutóbbi kiírásában negyedik helyen záró OGC Nice középpályása, Kevin Anin hétfőről keddre virradó éjszaka Rouen közelében. A 26 esztendős játékost az orvosok mesterséges kómában tartják.

Kevin Anin tizenhárom bajnoki mérkőzésen szerepelt az idei szezonban

"A helyzet rendkívül komoly, nagyon aggasztóak azok az információk, melyek jelenleg a birtokunkban vannak" - mondta kedden a nizzai klub általános igazgatója, Julien Fournier. "Óráról órára követjük az orvosi diagnózist, mindenben igyekszünk segíteni neki és a családjának is."

A baleset Rouen városától észak-keletre, az A28-as autópályán történt. Az autó, melyben a francia középpályás utazott, lesodródott az úttestről, majd többször megpördült, miután a sofőr elaludt a volánnál és elvesztette uralmát a jármű felett. Anin mindkét karja eltört, de félő, hogy a gerince is megsérült. A roueni egyetemi kórházban az orvosok mesterséges kómában tartják a játékost.

"A hírek nem megnyugtatóak, de a család kérésére nyilvánosságra hozzuk az információkat Kevin állapotáról" - nyilatkozta szerda délután Jean-Pierre Rivere, a Nice elnöke. "Az egyetlen biztos dolog, hogy a baleset súlyos volt, fontos lesz, hogy a történtek milyen következményekkel járnak Kevin életében. Ő egy különleges, de rendkívül megnyerő és kedves srác. A klub mellette áll."

Anin a kilencvenes évek végén a Le Havre híres utánpótlás-központjában kezdett el futballozni, többek között Lassana Diarra és Charles N'Zogbia is az észak-franciaországi műhelyben ismerkedett meg a sportág alapjaival. 2010-ben a Sochaux-hoz, tavaly januárban pedig Nizzába szerződött. A most véget ért szezonban tizenhárom bajnoki mérkőzésen egy gólt szerzett a negyedik helyen záró, így a következő idényben Európa Liga-induló Nice színeiben.