NHL

Legjobb védője nélkül maradt a Chicago Blackhawks

  • MD

A Chicago Blackhawksnak legjobb védője, Duncan Keith nélkül kell majd kivívnia a győzelmet Los Angelesben a negyedik meccsen.

Duncan Keith hiába hajtogatta, hogy véletlenül találta el az ütőjével Jeff Carter arcát, ez a videó visszajátszások alapján nem győzte meg a liga fegyelmi bizottságát, és valószínűleg sok szurkolót sem. A bizottság ezért egymeccses eltiltást rótt ki a Blackhawks védőjére.

A harmadik meccsen Keith Carterrel akaszkodott össze a pálya közepén. Előbb Carter sózott oda egyet Keith kezére, amire a hátvéd a lehető legrosszabban reagált: hátulról Carter fejét vette célba, és a videón jól láthatóan el is találta a Kings csatár arcát.

Keith megmozdulását szándékosnak ítélte a fegyelmi bizottság, és egymeccses eltiltást rótt ki rá

"Igen, ez véletlen volt. Természetesen meg akartam ütni őt, de nem ott, ahol végül elértem őt. Rosszul éreztem magam emiatt, de örülök, hogy visszatért. Ez csupán egy dulakodás volt, egy baleset" - nyilatkozta Keith a meccset követően.

A fegyelmi bizottság azt is figyelembe vette, hogy a védőnek nem ez volt az első "balesete". Egy évvel korábban öt mérkőzés erejére tiltották el, miután a Vancouver Canucks csatárát, Daniel Sedint egy fejre mért ütközéssel taglózta le.

Jeff Carter egyébként nemes bosszút vett a chicagói bekken és csapatán, két assziszttal vette ki részét a 3-1-es győzelemből.