NBA

Lapáton az év edzője

  • Barcsai Róbert

Sokkoló hír látott napvilágot a minap a Denver nuggets háza táján, ugyanis a csapat megvált az idei év legjobb edzőjének is megválasztott George Karltól.

George Karl

Csütörtökön veszi kezdetét az NBA 2012/2013-as nagydöntője, azonban a finálé árnyékában is van élet. Mi sem bizonyítja ezt annál jobban, hogy a Denver Nuggetsszel az év legjobb edzőjének járó díjat is elhódító George Karl lapátra került.

A kiváló trénernek még egy év volt hátra aktuális kontraktusából, de a vezetőség nem kívánt vele hosszabbítani. Ennek oka az volt, hogy szupersztár-kaliberű edzőt szeretnének kinevezni a Nuggets élére, amelyben leginkább azért hisznek a tulajdonosok, mert a csapat remek kerettel rendelkezik.

A coloradói együttes érdekes holtszezont tudhat magáénak, mivel korábban az a Masai Ujiri is elhagyta a csapatot, aki general menedzserként Coach-K-hez hasonló elismerést nyert a maga kategóriájában.

Hogy ki lesz a denveriek vezetőedzője a következő szezontól, jó kérdés, az viszont biztos, hogy Karl nem hever majd sokáig parlagon. A hírek szerint a Los Angeles Clippers korábban már tárgyalásokat kezdeményezett vele, de Philadelphiában és Brooklynban is szívesen látnák őt.