Árvíz

Görbicz Anita és az Illés Akadémia növendékei is a gátaknál dolgoznak

Élsportolók is igyekeznek kivenni a részüket az árvízvédelmi munkákból, így Görbicz Anita, a Győri Audi ETO KC friss BL-győztes csapatkapitánya is homokzsákokat pakol Dunaszegen.

A Győr-Moson-Sopron megyei kistelepülésen a klasszis kézilabdázó tudomása szerint nincs komoly gond, de a környező falvaknak jól jön a segítség.

Görbicz Anita árvíz

"Egyes hírek szerint Dunaszegen nincs nagy veszély, mások viszont azt mondják, ha jön a víz, akkor itt is visz mindent. Úgy tudom, az emlékezetes ötvennégyes árvíz idején a település nem úszott. Amit hallunk, hogy Győrújfalu, Győrladamér, Győrzámoly és Dunaszentpál van a legkritikusabb helyzetben. A zsákok közül, amit teletöltünk, sok oda is kerül. A mi házunk viszonylag magasabban van, de nem kockáztatunk. Délelőtt itthon pakolok, délután pedig a töltésen dolgozom" - nyilatkozta a kisalfold.hu-nak Görbicz Anita, aki a homokzsákok töltésében segédkezik.

Szintén részt vesznek a munkában a szombathelyi Illés Béla Labdarúgó Akadémia növendékei. Az U17-es és az U19-es csapatok tagjai szerdai mérkőzéseik után Győrben ideiglenes szükségszállások építésében vettek részt, csütörtökön pedig már ők is homokzsákokat pakolnak más korosztályos futballcsapatok játékosaival együtt. Jutalmul a fiatal focistákat az MLSZ meghívta a csütörtök este 20:30-kor kezdődő Magyarország-Kuvait válogatott mérkőzésre.