Roland Garros

Azarenka hiába hárított négy meccslabdát, Sarapova a döntős

Marija Sarapova két óra tíz perc alatt, kőkemény csatában legyőzte Viktorija Azarenkát a francia nyílt teniszbajnokság női egyesének első elődöntőjében.

Azarenka ugyan brékkel nyitott, de ezután a címvédő visszavette adogatóelőnyét. Sarapova fogadóként és adogatóként is állandósította jó formáját, lemosta a pályáról a fehéroroszt, aki kétszer is semmire bukta el szervagémjét. A kétszeres Grand Slam-bajnok görcsösen, ellenállás nélkül játszott, a második kiemelt 28 perc alatt szettelőnybe került.

Azarenka jóval magabiztosabb lett a folytatásban, első és második szerváit is jóval nagyobb százalékban ütötte be, 3:2-nél illetve 5:2-nél brékelt és kiharcolta a döntő felvonást. Az utolsó játékban egyébként a bíró tévesen a fehérorosznak ítélt pontot, ezután Sarapova kettős hibával bukta el a szettet.

Szűk félórás esőszünet következett, ami az orosznak kedvezett, a döntő játszma elején meg tudta szerezni a brékelőnyt. Nagyot küzdött Sarapova ennek megtartásáért, de a fehérorosz visszabrékelt. Megint Sarapova percei következtek, kétszer is elvette ellenfele adogatását. Aztán 5:2-nél Azarenka kapta el a ritmust, négy meccslabdát hárított. A nagyot küzdő fehérorosz zsinórban két játékot nyert, de az orosz még egyszer megrázta magát és kiszerválta a meccset.

Marija Sarapova győzelmével 6-7-re alakította kettejük egymás elleni mérlegét. Címvédőként a világelső Serena Williams vagy tavalyi döntős ellenfele, Sara Errani lesz az ellenfele. Az orosz játékos pályafutása ötödik Grand Slam-trófeájára hajt, s ez lesz a nyolcadik fináléja GS-viadalon.

Eredmény, női egyes, elődöntő:
Sarapova (orosz, 2.)-Azarenka (fehérorosz, 3.) 6:1, 2:6, 6:4
Később:
S. Williams (amerikai, 1.)-Errani (olasz, 5.)