NHL

Otthon továbbra is verhetetlen a címvédő

  • MD

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának nyugati főcsoportdöntője áttette székhelyét Kaliforniába, ahol folytatódott a Los Angeles Kings dominanciája. A címvédő Justin Williams és Slava Vojnov vezérletével 3-1-re győzött, és ezzel 2-1-re módosította a párharc állását.

Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 3-1

A Kings játékosainak nem kellett sokat mesélni arról, hogy milyen nehéz is 3-0-ról felállni egy párharcban, elvégre tavaly mindegyik ellenfelüket ilyen gödörbe taszajtották, ahonnan nem is tudtak kikászálódni a csapatok. A Kings ennek megfelelően jött ki a jégpályára, és Justin Williams, valamint Slava Vojnov két nagyon fontos gólt szereztek az első 40 percben a túlélés érdekében.

Justin Williams és Slava Vojnov viszik a hátukon a címvédőt

Bryan Bickell azonban még a második harmad utolsó percében szépített a vendégek részéről egy kaput megkerülő mozdulatsorral, ami már sejtette előre, hogy a záró felvonás nem lesz sétagalopp a címvédő számára. Kapóra jött azonban az NHL legjobb kapusának tartott Jonathan Quick, aki az első meccs után ismét megcsillogtatta képességeit. Hiába dolgozott ki nagy helyzeteket a Blackhawks, képtelen volt kiegyenlíteni, míg végül Dwight King üres kapus találatával pontot tett a mérkőzés végére.

A Blackhawks ötmeccses győzelmi sorozata ezzel véget ért a playoffban. A Kings viszont már 15 meccs óta veretlen hazai jégen, azonban a folytatásban nem lesz elég ezt a sorozatot fenntartani, a Királyoknak mindenképp nyerniük kell egyet idegenben, ha ismét nagydöntőzni szeretnének. A párharc csütörtökön folytatódik a negyedik mérkőzéssel.

NHL rájátszás
Nyugati főcsoportdöntő
Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks 3-1