NBA

Nagy célok lebegnek Paul George szemei előtt

  • MD

Paul George még emészti az elvesztett főcsoportdöntőt a Miami Heat ellen, de közben már a jövőjével is foglalkozik. Saját bevallása szerint megérdemelné a liga maximum fizetését, és rendkívül csalódott lenne, ha pályafutása során nem gyűjtené be legalább egyszer az alapszakasz-MVP címet.

Paul George és csapata, az Indiana Pacers csupán egy győzelemre volt attól, hogy nagydöntőt játszanak 2013-ban. George az alapszakaszban nyújtott teljesítményéért már kiérdemelte a Legtöbbet Fejlődött Játékos díjat, azonban a playoffban mutatott játékával még több ember felfigyelt rá.

George és támogatói szerint azonban mindez csak a kezdet. Azok után hogy LeBron Jamesszel is felvette a kesztyűt, megmutatta, hogy már most mire képes, ugyanakkor megmutatkoztak játékának azon elemei, amiben még mindenképp fejlődnie kell, ha a liga legjobbjai közé akar tartozni.

Paul George pár éven belül a liga legjobbjai között találhatja magát, fizetés tekintetében is

A 2010-es draft 10. kiválasztottja egyértelműen a Pacers egyik ékköve lesz a következő években, és ezzel a játékos is tisztában van. Ahogy azzal is, hogy ennek mi lehet az anyagi következménye: a maximum szintű fizetés, ami 14 millió dollárnál kezdődne.

"Remélem, hiszen a maximum játékosok elvégzik a munkát a playoffban" - nyilatkozta George, amikor a lehetséges fizetésemelésről faggatták, utalva ezzel saját magára is.

George jövőre lép az újonc szerződésének utolsó évében, ami 3.3 millió dollárt fog fizetni neki. A Pacers már a július 1-i szabadügynök-piac megnyitása után elkezdhet tárgyalni a játékossal a folytatásról. Bár a csapat jelenleg kényelmesen elevickél a fizetési sapka plafonja alatt, pár év múlva, ha a mostani keretet egyben akarják tartani, nehéz kihívás elé kerül a vezetőség. Roy Hibbert az előző nyáron írt alá négy évre 58 millióért, Danny Granger 14 millió dollárt keres jövőre, és David Westnek pedig idén jár le a kontraktusa.

George csapattársai is fényes jövőt vizionálnak a 23 éves játékosnak. Hibbert odáig ment, hogy nem lepné meg, ha George-ot a jövő évi alapszakasz-MVP jelöltek között látnák.

"Talán jövőre még nem kerül erre sor, de nem lennék elégedett a pályafutásommal, ha nem nyerném meg egyszer ezt a díjat" - reflektált Hibbert szavaira George.