U23-as vívó Eb

Bronzérem férfi kardban

  • MTI

A kardozó Ravasz Etele bronzérmet nyert a 23 éven aluli vívók lengyelországi Európa-bajnokságán, Torunban.

A viadal honlapja szerint Ravasz a 32-es tábla első fordulójában Puy Sebestyént győzte le 15-10-re, majd a nyolcaddöntőben a felnőtt Világkupa-versenyeken is sikeresen szereplő olasz Luca Curatolit 15-13-ra, míg a negyeddöntőben Csaba Márton Bencénél bizonyult jobbnak 15-7-re. A legjobb négy között aztán megállította őt Sebastian Schrödter: a német kardozó 15-8-cal lépett tovább a döntőbe, ahol végül ő is kikapott.

"Ezt a bronzérmet nagyon szép születésnapi ajándéknak tekintem" - mondta a magyar szövetség honlapjának a szerdán 21 éves Ravasz Etele. "A csoportmérkőzéseken sajnos fordítva voltam bekötve, a jobbakat legyőztem, a gyengébbektől kikaptam, talán ezért kerültem ilyen erős, magyarokkal teletűzdelt ágra. Annak nagyon örülök, hogy a junior korosztály olasz kedvencét, Curatolit sikerült megvernem" - folytatta, hozzátéve, hogy az elődöntőre mentálisan elfáradt.

Csaba Márton Bence hetedik lett, míg a szerdán ugyancsak pástra lépett női párbajtőrözők között Várnai Vivien a nyolcadik helyen zárt.

A nyitónapon kiderült, több vezető vívónemzet - így Olaszország, Oroszország és Németország - egyaránt úgy döntött, hogy elhozza legjobbjait, így ha nem is népes, de erős mezőnyök léptek és lépnek pástra Torunban.