Árvíz

A Magyar Úszó Szövetség és a MOB a Margitszigeten segít

  • MTI

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ) kezdeményezi, hogy a sportbarátok, sportolók, edzők együttesen tegyenek meg mindent az árvíz ellen a Margitsziget védelme érdekében.

Gyárfás Tamás, a MÚSZ elnöke az MTI-nek szerdán elmondta, hogy péntek reggel 9 órakor találkoznak majd a Margit híd szigeti bejárójánál. A MÚSZ már felvette a kapcsolatot a katasztrófavédelem vezetésével, és amennyiben nincs kizáró ok, bíznak benne, hogy közös összefogással hozzá tudnak járulni a veszély elhárításához.

Szabó Bence, a MOB főtitkára ehhez hozzátette: szerda reggel kezdték el szervezni, hogy mozgósítsák a sportolókat az árvízvédelem érdekében.

"Szerencsére, még idejében egyeztettünk Gyárfás Tamással, így sikerül közösen lépnünk ebben a nehéz helyzetben. Pénteken 9-kor én biztosan ott leszek a Margitszigeten, és remélem, velem együtt minél több sportoló és edző is lapátot fog" - fogalmazott a MOB-főtitkár.  

Szerdán a magyar vízilabda-válogatott játékosai vettek részt az árvízvédelmi munkálatokban, homokzsákokat pakoltak a Római parton, a Nánási út és a Rozgonyi Piroska utca sarkán.