Kajak-kenu

A 21 éves Kárász Anna lesz Janicsék főnöke

Az egyes és páros teljesítmények alapján Kárász Anna, Kozák Danuta, Kovács Katalin és Douchev-Janics lesz tagja női kajaknégyesnek a jövő hétvégén a portugáliai Montemor-o-Velhóban sorra kerülő Európa-bajnokságon.

Az egység legfiatalabb tagja, Kárász Anna lesz az olimpiai bajnok, de átalakult kvartett vezérevezőse. A szegedi tehetség 16 évvel fiatalabb a háromszoros ötkarikás aranyérmes Kovács Katalinnál. Köztük Kozák Danuta és a szintén új tag Douchev-Janics Natasa ül.

"Múlt hét csütörtökön már eveztünk együtt, kissé izgultam, azért nem kis dolog ekkora versenyzőkkel egy hajóban ülni, és sztrókolni, de úgy éreztem, összhangban vagyunk, és a jelenlegi állás szerint ez is marad a beülési sorrend" - nyilatkozta Kárász a Borsnak.

A szegedi kajakos elmesélte, a héten kitalálják, hogy mik legyenek a vezényszavak, amelyek közül nem egyet majd a harmadik beülő, Kovács Kati mond be, neki is kiemelt szerepe lesz a négyesben.

"Szeretném, ha jól sikerülne az Európa-bajnokság, tudom, mekkora teher van rajtam, nem akarom, hogy miattam sikerüljön rosszul a négyes szereplése, ezért most, hogy már kialakult az egység, többet fogunk együtt edzeni. Sokat segít, hogy a lányok befogadtak, és azok is nagyon korrektek velem, akiket kiszorítottunk az egységből."