NHL

Nem lesz már a szemem a régi – Marc Staal

  • Szabó András

Állítása szerint sosem lesz már a régi Marc Staal. A New York Rangers védőjátékosa március eleje óta nem lépett jégre; a középső Staal-testvér szerint azonban csak idő kérdése, és megint játszhat az NHL-ben.

A 26 éves védőjátékos akkor sérült meg, amikor egy Philadelphia Flyers elleni március ötödikei csoportderbin egy eltévedt korong arcon találta, s egy ideget elszakított a jobb szemében. Ennek folyományaképpen 27 alapszakasz- és 11 rájátszásbeli mérkőzést mulasztott; ugyan a Capitals elleni harmadik találkozóra visszatért a playoff első körében, de ez még korai volt neki.

Nehéz lett volna egy edzést is kibírni, nem hogy egy meccset” – sóhajtott fel Staal. „Lehet, hogy sosem lesz már száz százalékos, de azt nem mondom, hogy nem lesz majd sokkal jobb. Folyamatosan javul a helyzet. Szerintem amint beáll egy szintre és megszokom azt, attól fogva soha nem fognak többet kérdezni felőle. Nem hiszem, hogy probléma lenne a jövőre nézve.

A baleset azért is volt hatalmas balszerencse, mert a tavalyi szezonban agyrázkódás miatt szintén rengeteget hagyott ki Staal – akkor ráadásul saját bátyja, Eric intézte el –, de idén ehhez képest is remekül játszott, s a Rangers első számú hátvédjének számított. „Mielőtt Marc meg nem sérült volna – és ebből a tekintetből elég peches évei vannak –, az előtt a legjobb hokit nyújtotta, amit valaha is láttam tőle” – sajnálkozott az azóta már kirúgott John Tortorella edző.