NHL

Jövőre visszatérhet a száműzetésbe vonult kapus

  • MD

Tim Thomas viharos módon szakította meg a kapcsolatot az NHL-lel, de a 39 éves kapus a következő idényben ismét játszana.

Tim Thomas a Boston Bruins kapusaként mindent elhódított, amire csak egy játékos vágyhat: Stanley-kupát és playoff-MVP címet nyert 2011-ben, és kétszer megválasztották az év kapusának is (2009, 2011). már a Vezina-trófeát. Amilyen példamutató játékkal rukkolt elő a jégen, a pályán kívül annál több probléma akadt vele, aminek betetőzése az volt, hogy tavaly nyáron kijelentette, hogy egy év szünetre vonul.

Tim Thomas az Islanders színeiben tűnhet fel ismét az NHL-ben

A Boston Bruins az új évadot már Tuukka Raskkal kezdte meg a kapuban, és idény közben a New York Islandershez cserélte Thomast. A legújabb hírek szerint a 39 éves portás a következő idényre megpróbálkozna a visszatéréssel, ebben az esetben pedig az Islandersben láthatná őt újra az NHL közönsége.

Azonban erre kevés az esély, hacsak nem nyújt egy fantasztikus edzőtábort az ősz elején Thomas. Mielőtt az NHL-be került volna, Thomas a finn ligában remekelt, de más európai országok is szóba jöhetnek majd a portásnál, ha még szeptemberben is érez elég erőt magában a visszatéréshez.