Férfi vízilabda

Erősítés helyett homokzsákot pakolhatnak a vízilabdázók

A tervek szerint még néhány napig a Margitszigeten készülhet a férfi vízilabda-válogatott, függetlenül az egyre fenyegetőbb Duna-vízszinttől.

Benedek Tibor csapata a Világliga jövő heti szuperdöntőjére illetve a a július 21-én rajtoló barcelonai világbajnokságra készül. Bár a margitszigeti Hajós Alfréd-uszoda ajtajára kikerült, hogy hétfőn 12 órától bezár az uszoda az árvíz miatt, ez egyelőre a nagyközönségre vonatkozik, az élsportolók még maradhatnak egy darabig a szigeten. Az ok egyébként az, hogy a Duna vízszintje a lefolyók fölé emelkedik, így nem garantálható a medencék normális víztisztítása - olvasható a hazai szövetség honlapján.

Az újépítésű Széchy-medence a legellenállóbb, azaz a férfiválogatott otthona még legalább csütörtökig üzemel, így nem kell B-forgatókönyv a felkészülés menetét, de legalábbis helyszínét illetően. Az érdeklődőknek egyébként Benedek Tibor szövetségi kapitány annyit mondott: „Az edzésünket nem befolyásolja az árvíz. Legfeljebb kimegyünk a fiúkkal homokzsákot pakolni erősítés helyett.” A Duna vízszintéjének hétvégére várható tetőzése idején a pólócsapat már az oroszországi Cseljabinszkben, a Világliga helyszínén lesz.