Roland Garros

Elég egyértelmű vereség volt - Roger Federer

A korábbi tizenhétszeres Grand Slam-győztes Roger Federer három játszmában vereséget szenvedett Jo-Wilfried Tsongától a Roland Garros negyeddöntőjében, így természetesen csalódott volt a mérkőzés után.

"Van vidámabb dolog, mint ilyenkor itt ülni. Talán ki is hagyhatnánk" - nyitotta meg a meccs utáni sajtótájékoztatóját egy poénnal Federer. "Tsonga nagyon jól játszott ma, rengeteg energiával, ahogy a francia srácok általában a hazai közönség előtt. Mindenben jobb volt ma nálam, ezért elég egyértelmű volt az eredmény. Nagy hatással volt rám, ahogy játszott. Én minden téren szenvedtem. Ez elég szomorú, de talán vannak ilyen napok. Megpróbáltam mindent, hogy javítsak, de Jo jól tartotta rajtam a nyomást, jobban ritörnözött, jobban szervált. Nem találtam a ritmust."

A korábbi világelső elmondta, hogy az előző fordulóban játszott ötszettes mérkőzése nem volt hatással a mai teljesítményére, és arra sem akarja fogni a vereségét, hogy melegebb volt, mint korábban, mivel Tsonga is ugyanazokkal a körülményekkel küzdött.

A hatodik helyen kiemelt francia karrierje során először jutott elődöntőbe a párizsi Grand Slam-tornán.