Bulvár

Az árvíz már a prágai világbajnokságot is veszélyezteti

  • VNA

Már eddig is komoly károkat szenvedett el a szeptemberi vadvízi kajak-kenu világbajnokság pályája Prágában és a neheze még csak most jön...

Még három hónap hátra van ugyan a szeptemberben sorra kerülő prágai vadvízi kajak-kenu világbajnokságig, a szervezők dolgát azonban alaposan megnehezíthető a cseh fővárost a napokban sújtó hatalmas árvíz. Az elismert vadvízi kajak-kenu központot ugyanis teljesen elöntötte az ár, amely nem csak a pályában, de a kiszolgáló létesítményekben is komoly károkat okoz. "Megtettünk mindent a károk enyhítésére, így a fontos felszerelési tárgyakat az alagsorból a második emeletre vittük fel. Igaz a teljes pályánk most víz alatt van" - írta le a helyzetet a világbajnokság szervezőbizottságának vezetője, Jiri Rohan.

A helyiek még jól emlékeznek a 2002-es áradásokra, amikor a helyzet még a mostaninál is nehezebb volt, akkor 5500 köbméternyi víz zubogott át percenként a kajak-kenu pályán. Most egyelőre csak 2000 köbméter víz érkezik ennyi idő alatt, de egy következő árhullámmal ismét a természetnek vannak kitéve a cseh szervezők. "Már most jelentős kárunk keletkezett, a főépület alagsorában áll a víz, reméljük az emeletig nem fog eljutni a vízszint. Ugyanakkor sajnos tudjuk, hogy az előrejelzések nem ígérnek semmi jót, a víz szintje hasonló lesz, mint 11 évvel ezelőtt" - tette hozzá Rohan. Prágában a belvárost is veszélyezteti az árvíz, amelynek következtében az elmúlt napokban több metróállomást is le kellett zárni a forgalom elől.