Női vízilabda Világliga

A Merész-lányok büntetőkkel győztek és elődöntősök

  • MTI

A magyar női vízilabda-válogatott büntetőkkel legyőzte Ausztrália legjobbjait a Világliga Pekingben zajló nyolccsapatos szuperdöntőjében, és keddi sikerével bejutott a legjobb négy közé.

Merész András szövetségi kapitány együttese - amint az az ausztrál nemzeti együttes hivatalos Twitter-oldaláról kiderült - a mérkőzés elején nem remekelt, és az ellenfél elhúzott 6-2-re. A tavalyi Európa-bajnoki bronzérmes, londoni olimpiai negyedik magyar csapat azonban a folytatásban magára talált, és 9-8-ra felzárkózott. A harmadik negyedben ismét az ausztrálok domináltak, akik kétgólos előnyre tettek szert, és 11-9-es állásnál kezdhették az utolsó nyolc percet. A zárónegyed fergeteges magyar hajrát hozott, aminek 13-13-as döntetlen lett az eredménye.

A Vl szabályainak megfelelően azonnali büntetők következtek, és a párbajban 4-3-ra a Merész-gárda diadalmaskodott, így - az alapcélt teljesítve - bejutott az elődöntőbe, ahol az orosz-spanyol összecsapás nyertesével találkozik szerdán.

"Az első negyed négygólos hátránya után talpra álltunk, megmutatták a lányok, hogy ha kell, küzdeni is nagyon tudnak. Erre szükség is volt, hiszen kipontozódásuk után centerek nélkül játszottunk" - mondta el Pekingből Merész András az MTI-nek. Hozzátette, hogy a végén, 13-13-nál még két emberhátrányt is ki kellett védekeznie csapatának.

"Ez is sikerült, s abszolút elégedett vagyok a játékosokkal. Közelebb kerültünk a feladat teljesítéséhez, vagyis hogy éremmel térjünk haza. A négy között mindegy, hogy ki lesz az ellenfél" - jelentette ki a szövetségi kapitány.

Eredmény, negyeddöntő:
Magyarország-Ausztrália 13-13 (2-6, 6-3, 1-2, 4-2) büntetőkkel 4-3