NBA

A Heat nem rogyott össze a hetedik meccsen

  • MD

Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) nagydöntőjébe a keleti oldalról a címvédő Miami Heat jutott be, miután 99-76-ra legyőzték az Indiana Pacerst a hetedik meccsen. A fináléban a San Antonio Spurs lesz LeBron Jamesék ellenfele.

Miami Heat - Indiana Pacers 99-76

LeBron James és Dwyane Wade sok hideget kapott volna, ha hetedik meccsen hazai pályán elszórakozzák a nagydöntőbe jutást, de a Heat-drukkerek nagy szerencséjére mindkét játékos áldásként tekint az ilyen végletekig feszült mérkőzésekre. James vezérletével a dráma elmaradt, a Heat végig dominálva a mérkőzést nyert végül simán, 23 pontos különbséggel.

Nem fagyott a mosoly a címvédő játékosok arcára a hetedik meccsen

James 32, Wade pedig 21 ponttal segítette ki a csapatát a kulcsfontosságú meccsen, melyen a szabaddobások műfajban produkálta magát igazán a hazai együttes: 86%-os eredményességgel dobáltak a kétszer egy pontért Jamesék. A Heat védelme is feljebb lépett egy szinttel, amire a megilletődött Pacers nem tudott mit reagálni. Roy Hibberték végül 21 alkalommal fordulhattak vissza védekezni idő előtt, és ezen az estén szinte minden lehetséges kategóriában alul maradtak a Heattel szemben. Paul George csupán hét pontot szerzett, mielőtt kipontozódott volna.

A Miami így zsinórban harmadik nagydöntőjére készülhet, ahol a már régóta pihenő San Antonio Spurs lesz az ellenfele Jameséknek. A nagydöntő június 6-án veszi kezdetét Miamiban.

A négy győzelemig tartó párharcot a Heat nyerte 4-3-as összesítéssel.

NBA rájátszás
Keleti főcsoportdöntő
Miami Heat - Indiana Pacers 99-76