Barcelona

Neymar 57 millióba került - Josep Maria Bartomeu

A Barcelona legújabb igazolása, a brazil Neymar hétfőn aláírta a szerződését a klubnál, bemutatkozott a közönségnek a Camp Nouban, majd sajtótájékoztatón vett részt.

A sajtóeseményen Josep Maria Bartomeu, a Barcelona sportügyekért felelős alelnöke megosztotta a nagyvilággal, hogy Neymar 57 millió eurójába került a klubnak, és a játékos a nevéhez kapcsolódó kereskedelmi bevételeket is megkapja. A sportvezető elmondta, hogy az ár az eredeti ajánlatuknál magasabb volt, mivel más klubokat is meg kellett előzniük, de tudomása szerint nem ők tették a legmagasabb ajánlatot a Santosnak.

"Neymar hozzánk akart igazolni, ami segített nekünk, pedig mi is arra számítottunk, hogy a 40 milliós ajánlatunkat jobban meg kell emelnünk. Az ár növekedésében az is szerepet játszott, hogy eredetileg 2014-re terveztük csak a szerződtetését" - mondta Bartomeu.

Az is kiderült, hogy a katalánok már 2011 óta igen aktívan dolgoztak Neymar megszerzésén, és hogy a csatár szerződésébe 190 millió eurós kivásárlási árat foglaltak bele. A Barcelona és a Santos két barátságos mérkőzést is játszik majd a közeljövőben, egyet-egyet a két csapat otthonában, amelyek bevétele teljes egészében a rendezőt illeti majd meg.

Andoni Zubizarreta futballigazgató Neymar képességeit méltatta: "Ő az egyik legnagyobb tehetség, aki a világ egyik vezető játékosa lehet. Ő egy nagyszerű labdarúgó, akinek a stílusa illeszkedik a miénkhez, és sokat tehet hozzá a játékunkhoz."

Amint arról a hatharom.com korábban beszámolt, Neymar hétfőn délután érkezett Barcelonába, ahol részt vett a kötelező orvosi vizsgálatokon, majd este hat órakor aláírta ötéves szerződését a klubelnökkel, Sandro Rosellel. Ez után bemutatkozott a Camp Nou több tízezres közönségének.