NHL

Másodjára már átrobogott a címvédőn a Blackhawks

  • MD

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) rájátszásának nyugati főcsoportdöntőjében a második mérkőzésen a Chicago Blackhawks másfél harmad alatt eldöntötte a találkozót, miután négy gólt is berámoltak Jonathan Quick hálójába, akit le is cseréltek a címvédő Los Angeles Kingsnél. A vendégek végül két gólra felzárkóztak, de így is kikaptak 4-2-re. A párharc 2-0-s chicagói előnnyel folytatódik Los Angelesben.

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 4-2

Alig 24 órán belül másodszor csapott össze a két nyugati óriás, és talán a kevés pihenő miatt ezúttal a Kings még álmosabban kezdte a mérkőzést, mint szombaton. Andrew Shaw más a második percben felavatta Jonathan Quick hálóját, majd a második harmad közepén bekövetkezett az elképzelhetetlen: négy bekapott gól után lecserélték a playoffban.

A cserekapus, Jonathan Bernier elmormolhatott egy imát a kapuvasnak, ugyanis Patrick Sharp könnyedén ötre növelhette volna az előnyét a hazaiaknak. Ezt követően a Blackhawks a biztos vezetés tudatában fokozatosan visszavett a tempóból, és a Los Angeles Kings megpróbálta ezt kihasználni.

A Sólymoknak nem okozott gondot a gólszerzés a második meccsen

Corey Crawford azonban Quickkel ellentétben a helyzet magaslatán volt, és több bravúrt is bemutatott, főleg a harmadik harmadban, amikor lövésekben nagy Kings dominancia lett. A Királyok azonban csak az utolsó percben tudták kettőre csökkenteni a különbséget, és bár lehozták Bernier-t a hátralévő időre, eredménytelennek bizonyult a mesterkélt emberelőny.

A Chicago 2-0-s előnnyel megy Kaliforniába, ahol a Kings az idei rájátszásban még veretlen. A ligaelső és az aktuális címvédő párharcát egyébként általában az előbbi csapat nyeri a playoffban, utoljára 2011-ben került ilyenre sor, amikor a Vancouver pont a Chicagót ejtette ki. A Blackhawks két mérkőzés után már megtette a szükséges lépések felét, hogy folytassa ezt a tendenciát.

NHL rájátszás
Nyugati főcsoportdöntő
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 4-2