Roland Garros

A születésnapos Nadalnak Nisikori ellen már nem volt semmi gondja

Magabiztos sikerrel jutott a legjobb nyolc közé a címvédő Rafael Nadal a francia nyílt teniszbajnokságon.

A 13. helyen kiemelt Kei Nisikori az első szettben tudta a legnagyobb ellenállást kifejteni a hétszeres bajnokkal szemben, de Nadal közel sem került akkora gondba, mint az előző fordulókban. Az első két körben elveszített egy-egy szettet, és a harmadikban is nehezen melegedett be, de ezúttal stabilabb tudott maradni adogatóként. Volt ugyan a japánnak két bréklabdája, de ezeket hárította a spanyol, aki egyszer el tudta venni ellenfele szerváját, így 45 perc alatt megnyerte a játszmát.

A folytatásban Nisikori jócskán visszaesett, a második szettben különösen sok önhibát vétett, rengeteg pontot szórt el az adogatásainál. Nadal háromszor brékelni is tudott, 6:1-gyel került kétszettes előnybe. A születésnapját ünneplő címvédő a harmadik játszmában is korán elvette a japán adogatását, és bár 5:3-nál bréklabdához engedte ellenlábasát, megfordította a gémet, és be tudta fejezni a mérkőzést.

Így örömmel fogadhatta a szervezők ajándékát, egy többemeletes tortát, és készülhet a Stanislas Wawrinka vagy Richard Gasquet elleni negyeddöntőre.

Roland Garros
nyolcaddöntő
férfiak:
Nadal (spanyol, 3.)-Nisikori (japán, 13.) 6:4, 6:1, 6:3
 
korábban:
Djokovics (szerb, 1.)-Kohlschreiber (német, 16.) 4:6, 6:3, 6:4, 6:4
Haas (német, 12.)-Juzsnij (orosz, 29.) 6:1, 6:1, 6:3
 
nők, korábban:
Kirilenko (orosz, 12.) - Mattek-Sands (amerikai) 7:5, 6:4
Azarenka (fehérorosz, 3.)-Schiavone (olasz) 6:3, 6:0