NHL

Quick sem tudott meccset lopni a címvédőnek

  • MD

Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) nyugati főcsoportdöntőjének első meccsét hátrányból fordítva 2-1-re nyerte a Chicago Blackhawks a Los Angeles Kings ellen.

Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 2-1

Helyi idő szerint késő délután rajtolt el a nyugati főcsoportdöntő a Chicago otthonában, és az időzónaváltás úgy tűnt, hogy alaposan megzavarta a címvédő Los Angeles Kingst. Az első hét percben nem volt kétséges, hogy melyik csapat jött ki a jégre felkészültebben, azonban hiába húzott el 9-0-ra a lövésekben a Blackhawks, ízelítőt kaphattak abból, hogy milyen nehéz is Jonathan Quicknek gólt lőni a playoffban.

A Kings az első harmad második felére már összekapta magát, bár a lövések számában ez továbbra sem mutatkozott meg. Azonban elég volt Corey Crawford tétlenkedése ahhoz, hogy már a második lövésből megszerezzék a vezetést. A chicagói kapus megjátszotta a korongot a kapu mögött, viszont a játékszer Brad Richardsonhoz került, aki megjátszotta a berobbanó Justin Williamst, akinek korcsolyájáról a hosszúba pattant a játékszer.

A Sólymok csupán kétszer mattolták Jonathan Quicket, de ez is elég volt a győzelemre

Az első harmad után 1-0-s előnnyel vonulhatott a szünetre a Kings, annak ellenére, hogy a hazaiak 17-2-re nyerték a lövéspárbajt. Darryl Sutter vezetőedző fel is hívta a figyelmet erre a szünetben, és a folytatásra már egy bátrabb Kings volt a jégen. A nagyobb védések azonban így is Quick nevéhez voltak fűzhetők, de a Chicago mezőnyjátékosai nem adták fel a rohamozást.

Aminek meg is született a gyümölcse a második játékrész közepén: Patrick Sharp korcsolyázott be a támadóharmadba, hátrahagyta a pakkot Johnny Oduyának, aki lendületből durrantott rá a kapura. Quick védte a lövést, azonban a kipattanó pont Sharp elé került, aki középre belőtte a korongot - Quick majdnem fogta még azt is.

Négy perccel később a Blackhawks másik playoff-menője, Marian Hossa csillogtatta meg tudását. A hazaiak beszorították a vendégeket, majd Duncan Keith lövésébe a szlovák csatár tanítanivaló módon kapott bele, Quick pedig teljesen tehetetlen volt. A Chicago ezt követően visszavett az iramból, de a Kings nem tudta ezt kihasználni, így a Sólymok 2-1-re nyerték az első felvonást.

Quick 34 védéssel zárta a találkozót, míg Crawford képes volt túltenni magát Williams gólján, és végül 21 lövést hárított. A második mérkőzésre már vasárnap sor kerül, ismét csak Chicagóban.

NHL rájátszás
Nyugati főcsoportdöntő
Chicago Blackhawks - Los Angeles Kings 2-1