NBA

Fináléra még nem, sorsdöntő meccsre viszont készülhet a címvédő

  • Barcsai Róbert

Az NBA (észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság) szombati játéknapján a címvédő Miami Heat az Indiana Pacers otthonába látogatott. A hazai sikernek köszönhetően Paul George-ék kiharcolták a végső, hetedik mérkőzést, vagyis keleten az utolsó felvonás dönt a finalista kilétéről.

Indiana-Miami

Indiana-Miami
91-77

Ahogyan azt várni lehetett, leginkább a kőkemény védekezésről, illetve az óriási küzdelemről szólt az Indiana Pacers számára élet-halál kérdésről döntő hatodik mérkőzés a párharc során.

Az első félidőben fej-fej mellett haladtak a csapatok, a második harmadban egy tétova hazai szökési kísérleten kívül - amelyet megakadályozott a Heat - mást nem igazán láthattunk, így a felek 41-40-es állásnál vonulhattak szünetre. A harmadik játékrészben aztán nagyot fordult a világ, mivel a címvédő mindössze 15 pontot szerzett 12 perc alatt, így a Pacers el tudott lépni riválisától, a legnagyobb különbség ekkor 17 egység volt a két együttes között. A záró etap elején a címvédő felzárkózott hat pontra, azonban az Indiana nem arról híres, hogy ekkora előnyt leadjon a Bankers Life Fieldhouse-ban, ez pedig ezúttal sem történt meg.

A mérkőzés legnagyobb szenzációját Paul George szolgáltatta, aki playoff-karriercsúcsot jelentő 28 pontot szerzett. Legeredményesebb csapattársa szokás szerint Roy Hibbert volt, a center 24 pontja mellett 11 lepattanót is begyűjtött. A másik oldalon LeBron James hiába szállított masszív statisztikai sort (29 pont, 7 lepattanó, 6 gólpassz), igazi segítséget nem kapott társaitól, hiszen Dwyane Wade és Mario Chalmers tíz-tíz egységén kívül senki sem ért el kétszámjegyű eredményt.

A négy győzelemig tartó párharc állása: 3-3

NBA
Rájátszás, főcsoportdöntő
Indiana-Miami 91-77