Felkészülés

A németek legyőzésével ünnepelte az Egyesült Államok futballjának centenáriumát

Az Amerikai Egyesült Államok válogatottja 4-3-ra legyőzte Németország csapatát a két együttes washingtonban rendezett felkészülési mérkőzésén.

Az első negyedóra végén már előnybe került az Egyesült Államok csapata, egy jobbról jövő labdát Altidore belsőzött kapásból a németek kapujába. (1-0) Néhány perccel később a Barcelonával is sokszor hírbe hozott ter Stegen szerencsétlenkedte össze a hazaiak második gólját: egy hazatett labdát próbált átvenni, sikertelenül, így az a gólvonal mögé gurult. (2-0)

A második játékrész elején több veszélyes szöglet után Westermann fejesével szépített Németország (2-1), de a védelem újra összehozott egy gólt Amerikának. Hiába állt a 60. percben Dempsey hosszú másodperceken át a vendégek tizenhatosán belül, senki nem vette fel, így Altidore beadása után szabadon lőhetett a hálóba. (3-1)

Négy perccel később újra a Tottenham csatára volt eredményes, és ezzel végleg eldőlni látszott a meccs. (4-1) A hajrát azonban még izgalmassá tudták tenni a németek, előbb Kruse mutatott be egy nagyszerű átlövést (4-2), majd Draxler használta ki, hogy Howard nagyon rossz helyre ütötte a labdát egy távoli kísérlet után. (4-3)

Többre azonban már nem futotta Joachim Löw tanítványaitól, így a Jürgen Klinsmann irányította amerikai együttes győzelmét hozta az Egyesült Államok szövetsége alapításának 100. évfordulója alkalmából rendezett mérkőzés.

Felkészülési mérkőzés
Egyesült Államok-Németország 4-3 (2-0)
gólszerzők: Altidore (13.), ter Stegen (17. - öngól), Dempsey (60., 64.), illetve Westermann (52.), Kruse (79.), Draxler (81.)