La Liga

Mourinho győzelemmel búcsúzott a Real Madridtól

A Real Madrid 4-2-re verte otthon az Osasunát a spanyol labdarúgó-bajnokság utolsó fordulójának szombati meccsén.

Higuaín

José Mourinho a végére is tartogatott meglepetést, a negyedik számú kapust, Jesús Colladót jelölte a kezdőcsapatba és az első perc is a Real Madrid távozó vezetőedzőjéről szólt. A portugál mester a kezdés előtt pár pillanattal a kispadhoz osont, de amint leült, a fotósok valósággal körbe vették őt. A meccs közben elkezdődött, Mourinho az oldalvonalhoz sétált és a játékvezetőtől kért segítséget. A bíró néhány másodpercre megszakította a játékot és elküldte a tömeget a hazai kispad elől, majd folytatódott a találkozó.

A 35. percben megszerezte a vezetést a Real Madrid, Higuaín középen kilépett és rövid vágta után 16 méterről, laposan a bal alsó sarokba lőtt (1-0). Az argentin csatárnak ez volt a 16. gólja a ligában. Három perccel később Özil balról ívelt be szögletet, Essien pedig nyolc méterről a jobb sarokba fejelt (2-0). A Real Madrid ghánai légiósa a gól után a kispadhoz futott és megölelték egymást Mourinhóval. A Bernabéu Stadion közönségét megosztotta Mourinho, nem mindenki tüntetett a portugál mester ellen.

Az 52. percben szépített az Osasuna, Torres balról középre húzott és 16 méterről a bal sarokba lőtt (2-1). Tíz perccel később egyenlített a vendégcsapat, egy bal oldali beadás után Nano tovább csúsztatta a labdát, Álvaro Cejudo pedig hét méterről a jobb sarokba bólintott (2-2). A 69. percben ismét a Real Madrid vezetett, Benzema jobbról, 11 méterről lőtt, Riesgo vetődve beleütött a labdába, ami a hosszú sarokban kötött ki (3-2). A 87. percben Callejón is betalált, jobbról, éles szögből, laposan a kapus alatt lőtt a hálóba (4-2). A királyi gárda hazai pályán veretlen maradt a bajnokságban.

A Real Madrid a második, az Osasuna a 15. helyen zárta a bajnokságot.

La Liga
38. forduló
Real Madrid-Osasuna 4-2 (2-0)
Gól: Higuaín (35.), Essien (38.), Benzema (69.), Callejón (87.), ill. Torres (52.), Álvaro Cejudo (63.)