Cselgáncs Vk

Magyar ezüstök és bronzok Bukarestben és Madridban

  • MTI

Szabó Franciska és Ungvári Miklós ezüst-, Mészáros Anett és Burján László pedig bronzérmet nyert a cselgáncsozók hétvégi madridi, illetve bukaresti Világkupa-versenyén.

A női mezőny a spanyol fővárosban küzdött a helyezésekért. Szabó Franciska a 70 kilósok között spanyol, orosz és német ellenfél legyőzésével jutott el a döntőig, ahol a szintén spanyol Maria Bernabeu Avomótól ipponvereséget szenvedett. A négyszeres világbajnoki érmes, Európa-bajnok Mészáros Anett, aki hosszú kihagyás után az áprilisi, budapesti kontinensviadal csapatversenyében tért vissza a tatamira, egy súlycsoporttal feljebb spanyol és orosz riválisa ellen nyert, majd az elődöntőben kikapott egy olasz dzsúdóstól, végül pedig a harmadik helyért szoros mérkőzésen legyőzte a portugál Yahima Ramírezt. A román fővárosban az olimpiai ezüstérmes, háromszoros Európa-bajnok Ungvári Miklós lett, moldovai, cseh és olasz ellenfelét iponnal verve jutott el a 73 kilósok döntőjéig, ahol ugyanígy kapott ki az orosz Gyenyisz Jarcevtől.

A 60 kilósok között Burján László két győzelem után küzdhetett a bronzért, s ipponnal verte a brit Gregg Vareyt meg is szerezte a harmadik helyet. Egy súlycsoporttal feljebb, Gorjanácz Zsolt két győzelem után kikapott, így a vigaszágra került, ott az első mérkőzését megnyerte, a másodikat viszont elvesztette, így ötödik lett.