NHL

Két évvel hosszabbított a címvédő tavaszi szerzeménye

  • MD

Robyn Regehr a cserestop előtt érkezett, és remekül beilleszkedett a Királyokhoz, kétéves szerződés lett a jutalma.

Robyn Regehrt annak reményében szerezte meg a Los Angeles Kings a 2013-as cserestop előtt egy 2014-es és egy 2015-ös második körös draftjogért cserébe, hogy a szezonra kidőlő Willie Mitchellt tökéletesen helyettesítse. Miután ennek az elvárásnak eleget tett a védő, kétéves hosszabbítással jutalmazták Los Angelesben.

"Úgy vélem, hogy mindketten tapasztaltak, mindketten remek hangulatot teremtenek az öltözőben, mindketten keményen dolgoznak és mindketten alaposan felkészülnek a meccsekre" - hasonlította össze Regehrt és Mitchellt a Kings vezetőedzője, Darryl Sutter.

A csapattársak is méltatták a Buffalóból érkezett erősítést.

"Nagyszerűen játszik eddig. Matt Greene is sérült volt (amikor megszereztük), ezért szükségünk volt egy fizikális emberre. A mi hátsó alakzatunk nem a legfizikálisabb, inkább passzolgatunk, azonban az ő megszerzése valóban kisegített minket. Mindannyian szeretjük, és ő is nagy részt vállalt abból, hogy most itt vagyunk a főcsoportdöntőben" - dicsérte társát Drew Doughty.

Regehr négy asszisztot jegyzett 41 mérkőzésen a Kingsszel és a Sabresszel az idei szezonban. Összesen 943 mérkőzésen 30 gólt és 172 pontot produkált 881 perc büntetéssel. 2004-ben tagja volt annak a Flamesnek, mely egészen a nagydöntőig menetelt, és csak hét meccsen maradt alul a Tampa Bay Lightninggal szemben. Regehrt az 1998-as draft első körében választotta ki a Colorado Avalanche, a Kings pedig a negyedik csapata pályafutása során.