NBA

Eltiltották a Heat kakaskodó játékosát

  • MD

Chris Andersen nélkül kell megvívnia a keleti főcsoportdöntő hatodik mérkőzését idegenben a Miami Heatnek.

Elnézve a Miami Heat és az Indiana Pacers párharcának a vérmérsékletét, csak idő kérdése volt, hogy mikor tiltanak el egy játékost. Chris Andersen lett végül a befutó, aki az ötödik meccsen Tyler Hansbrough-t lökte le a padlóra, majd elegyedett heves szóváltásba a Pacers játékosával. Andersen olyannyira elragadtatta magát, hogy még az odasiető bíróval, Marc Davisszel is lökdösődött, amiért rögtön technikai faultot kapott, Hansbrough-val egyetemben.

Andersen még a mérkőzésen megkapta a kirívó szabálytalanságért járó egy büntetőpontot, amit Stu Jackson, a liga alelnöke később kettőre növelt, majd el is tiltotta a játékost, amiért előbb ellökte a Pacers játékosát, majd később nem hagyta abba a veszekedést. Mindemellett Hansbrough technikai faultját hivatalosan is visszavonta a liga.

Chris Andersen ötödik meccsen mutatott csetepatéja egymeccses eltiltást vont maga után

Andersen visszatérő szabálytalanságai miatt magára vonta David Stern, az NBA elnökének figyelmét, aki komoly felülvizsgálatot kér számon a játékoson.

A játékos egyébként kakaskodásai mellett hasznos tagnak bizonyult a címvédőnél az idei főcsoportdöntőben: öt meccsen 7.2 pontot átlagol 4.6 lepattanóval, és mind a 15 mezőnykísérletét értékesítette.

Ez zsinórban a második év, hogy egy Heat játékost eltiltottak a Pacers ellen a hatodik mérkőzésre. Tavaly Udonis Haslemnek került a begyébe Hansbrough, és tessékelt a Pacers-játékoson egy nagyot, amiért a liga eltiltásban részesítette őt.

A keleti főcsoportdöntő hatodik meccsére szombaton kerül sor Indianapolisban.