Olimpia

Putyin optimista a birkózás jövőjét illetően

  • MTI

Optimistán nyilatkozott Vlagyimir Putyin orosz államfő azt követően, hogy a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága a baseball és a softball, valamint a fallabda mellett a korábban levételre javasolt birkózást választotta be azon sportágak közé, amelyek egyike 2020-ban ott lehet az ötkarikás programban.

"Tudjuk, hogy a végső döntés csak később születik meg, de a választott sportágak közül a birkózást 209 országban űzik szerte a világon" - nyilatkozta Putyin, aki csütörtökön Jacques Rogge-gal, a NOB elnökével találkozott.

"Remélhetőleg tisztességes és ésszerű döntés születik majd, ami az olimpiai mozgalom javát szolgálja, és mint tudjuk, a birkózás a legősibb sportágak egyike" - tette hozzá az orosz elnök.

A NOB vb szerdán a nyolc jelentkezőből a fallabdát, a közösen pályázó baseballt és softballt, valamint az olimpia programjából februárban elhagyni javasolt birkózást tartotta alkalmasnak a 2020-as olimpiai részvételre. Az első körön a karate, a sportmászás, a wakeboard, a görkorcsolya és a vusu nem jutott túl. A Buenos Aires-i közgyűlésen a három továbbjutott sportág közül a NOB egyet választ majd ki.