FIFA

Nem tudjuk meg, hogy mennyit keresnek Blatterék

  • MTI

Megkezdődött Mauritiuson a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) éves közgyűlése, melyet a vártnál kisebb érdeklődés övez, mivel számos reformtervezetről szóló szavazást elhalasztottak a végrehajtó bizottság keddi döntése nyomán.

Többek között nem kerül terítékre a vezető tisztségek életkori és ciklusokra vonatkozó korlátozása, illetve szintén nem voksolnak arról, hogy nyilvánosságra hozzák-e a vezetők fizetéseit.

Michel Platini, az európai szövetség (UEFA) elnöke ezzel kapcsolatban elégedetlenségének adott hangot. Mind mondta, érthetetlennek tartja, hogy egy évvel elhalasztanak egy döntést, amelyről már két éve beszélnek.

"A kongresszus minden évben egy nagyszerű lehetőség, hogy kiváló szervezetünk tagjai találkozzanak. Találkozzanak? Igen. Szavazzanak? Természetesen. És fontos döntést hozzanak a FIFA jövőjével kapcsolatban" - mondta köszöntőjében Joseph Blatter, a FIFA 77 éves elnöke, aki egyes értesülések szerint gondolkodik azon, hogy újabb négyéves, azaz 2019-ig tartó ciklusra jelölteti magát.

A kétnapos kongresszus érdemi részét pénteken rendezik.